Kampioenschapsclubmatch 5 mei 2024

Op 5 Mei hebben wij weer onze jaarlijkse kampioenschaps Clubmatch op de vertrouwde locatie in Heteren. Ook dit jaar is er voor de beste reu en beste teef het dubbele CAC, voor de beste van het ras de titel ClubWinnaar ‘24 en uitnodiging voor de hond van het jaar show in 2025.

Het is een gezellig evenement waarbij liefhebbers, fokkers, leden en eigenaars van de Alaska Malamute elkaar ontmoeten. Vindt u het leuk om een keer een “show“ te proberen, of vindt u het gewoon leuk om heel veel Alaska Malamutes bij elkaar te zien, misschien zelfs wel familie van uw hond, dan is de Kampioenschapsclubmatch de gelegenheid! Iedereen is welkom.

De manege beschikt over een mooie buiten locatie waar we ons niet zullen laten verjagen door een buitje regen. Het is een gezellig evenement waarbij liefhebbers, fokkers en eigenaars van de Alaska Malamute elkaar ontmoeten. We mogen ook elk jaar steeds meer buitenlandse exposanten verwelkomen.

Inschrijven Kampioenschapsclubmatch

Inschrijving staat open voor een ieder die in het bezit is van een Alaska Malamute met een officiële stamboom. Uw hond gefokt in Nederland of daar buiten, dient ingeschreven te zijn in het Nederlandse Honden Stamboek ( N.H.S.B. ) Honden van buitenlandse leden dienen vanzelfsprekend in hun eigen land te zijn ingeschreven.


Inschrijven en betalen verloopt ook dit jaar weer via onlinedogshows.eu. Link naar de inschrijfpagina voor de clubmatch: Inschrijving Alaska malamute Specialty – KCM

Inschrijvingen sluiten onherroepelijk op 16 april 2024 (23:59)

Keurmeester

Keurmeester dit jaar is geen onbekende in de Alaska Malamute wereld, als keurmeester heeft ze al in diverse landen mogen keuren en als fokker van ons mooie ras mogen we ook spreken over een ras specialist.

Mw. Gizela Anna Makarewicz (PL)

 

Wij verheugen ons  om Gizela Anna  Makarewicz op 5 mei 2024 als keurmeester op de kampioenschapsclubmatch te mogen verwelkomen.

Wat is een kampioenschapsclubmatch?

Een KCM is een tentoonstelling waar honden van één ras worden beoordeeld door een gekwalificeerde keurmeester. Elk jaar mag een erkende rasvereniging deze organiseren. Elke deelnemende hond krijgt een verslag met de bevindingen van de betreffende keurmeester.

Reuen en teven worden apart van elkaar beoordeeld.

Baby’s en Puppy’s krijgen de beoordelingen “Veel belovend”, “Belovend”, of “Weinig Belovend”. Hier geldt de leeftijd van respectievelijk 4 tot 6 maanden & 6 tot 9 maanden.

Heeft uw hond, minimaal, de leeftijd van 9 maanden bereikt dient u deze in te schrijven vanaf de jeugdklas. Bij iedere klasse geldt een minimale leeftijd en bij sommige klassen een maximale leeftijd. De klassen indeling met hierbij de leeftijden vindt u op het inschrijfformulier. Bij inschrijven in de gebruikshondenklas- of Kampioensklas dient u ook de benodigde certificaten te overleggen.
Bij klassen vanaf 9 maanden gelden de kwalificaties “Uitmuntend”, “Zeer goed”, “Goed”, of “Matig”. Hierbij wordt uiteraard de ras-standaard in acht genomen.

In iedere klasse worden, maximaal, vier honden geplaatst en zij ontvangen een beker. Vanaf de jeugdklas dingt iedere, op 1 geplaatste, mits Uitmuntend, mee naar de Kampioenschapsprijs, het zogenaamde CAC.

Alle op 1 geplaatste honden, mits Uitmuntend, komen hierna weer terug in de erering voor respectievelijk Beste Reu en Beste Teef. Het CAC op een Kampioenschapsclubmatch is 2 CAC waard, het Reserve CAC is 1 CAC waard.

Alle op 1 geplaatste honden, mits Uitmuntend, in de jeugdklas en veteranenklas dingen mee naar het jeugd, respectievelijk, veteranen-CAC

Daarna wordt de Best In Show Gekozen, deze mag dan de titel ClubWinnaar 2024 dragen, deze titel komt tevens op de stamboom te staan.

Waarom naar de Kampioenschapsclubmatch

Als zelf respecterend fokker mag u gewoon weg niet ontbreken op deze dag. Een uitgelezen kans om uw fokproducten te laten zien.

Programma

KCM2015_BOSDe keuringen beginnen om 10 uur.

Plaats
Manege de Fruithof
Dorpsstraat 5
6666 AE Heteren

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met een van de organisatoren.

Werkgroep KCM/JHD
Veronique van Delen tel.nr. 0492-384398
Wendy Engels tel.nr. 06-46475866 (verwerking inschrijfformulieren)

We zien u graag op 05-05-2024 als exposant of als bezoeker.
Tijdens de kampioenschapsclubmatch is het toegestaan dat bezoekers hun honden meenemen op het terrein.

Route