AMCN Kampioenschap Clubmatch

De AMCN Kampioenschap Clubmatch

amcnlogoJaarlijks organiseert de AMCN een Kampioenschap Clubmatch.
Het is een gezellig evenement waarbij liefhebbers, fokkers en eigenaars van de Alaska Malamute elkaar ontmoeten. Vindt u het leuk om een keer een “show“ te proberen, of vindt u het gewoon leuk om heel veel Alaska Malamutes bij elkaar te zien, misschien zelfs wel familie van uw hond, dan is de Kampioenschap Clubmatch de gelegenheid! Iedereen is welkom.
We mogen ook elk jaar steeds meer buitenlandse exposanten verwelkomen.

Inschrijven

Inschrijving staat open voor een ieder die in het bezit is van een Alaska Malamute met een officiële stamboom. Uw hond gefokt in Nederland of daar buiten, dient ingeschreven te zijn in het Nederlandse Honden Stamboek (N.H.S.B.). Honden van buitenlandse leden dienen vanzelfsprekend in hun eigen land te zijn ingeschreven.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier dat tijdig beschikbaar wordt gesteld op deze site.

Wat is een kampioenschapsclubmatch?

Een KCM is een tentoonstelling waar honden van één ras worden beoordeeld door een gekwalificeerde keurmeester. Elk jaar mag een erkende rasvereniging deze organiseren. Elke deelnemende hond krijgt een verslag met de bevindingen van de betreffende keurmeester.

Reuen en teven worden apart van elkaar beoordeeld.

Baby’s en Puppy’s krijgen de beoordelingen “Veel belovend”, “Belovend”, of “Weinig Belovend”. Hier geldt de leeftijd van respectievelijk 4 tot 6 maanden & 6 tot 9 maanden.

Heeft uw hond, minimaal, de leeftijd van 9 maanden bereikt dient u deze in te schrijven vanaf de jeugdklas. Bij iedere klasse geldt een minimale leeftijd en bij sommige klassen een maximale leeftijd. De klassen indeling met hierbij de leeftijden vindt u op het inschrijfformulier. Bij inschrijven in de gebruikshondenklas- of Kampioensklas dient u ook de benodigde certificaten te overleggen.
Bij klassen vanaf 9 maanden gelden de kwalificaties “Uitmuntend”, “Zeer goed”, “Goed”, of “Matig”. Hierbij wordt uiteraard de ras-standaard in acht genomen.

BOS & BOB 2016
BOS & BOB 2016

In iedere klasse worden, maximaal, vier honden geplaatst en zij ontvangen een beker. Vanaf de jeugdklas dingt iedere, op 1 geplaatste, mits Uitmuntend, mee naar de Kampioenschapsprijs, het zogenaamde CAC.

Alle op 1 geplaatste honden, mits Uitmuntend, komen hierna weer terug in de ere ring voor respectievelijk Beste Reu en Beste Teef. Het CAC op een Kampioenschap Clubmatch is 2 CAC waard, het Reserve CAC is 1 CAC waard.

Alle op 1 geplaatste honden, mits Uitmuntend, in de jeugdklas en veteranenklas dingen mee naar het jeugd, respectievelijk, veteranen-CAC

Daarna wordt de Best In Show Gekozen, deze mag dan de titel ClubWinnaar dragen, deze titel komt tevens op de stamboom te staan.

Waarom naar de Kampioenschap Clubmatch?

Als zelf respecterend fokker mag u gewoon weg niet ontbreken op deze dag. Een uitgelezen kans om uw fokproducten te laten zien. Daarnaast is het gewoon een gezellig evenement waarbij liefhebbers, fokkers en eigenaren van de Alaska Malamute elkaar ontmoeten.

Hoofdsponsor

Hoofdsponsor van dit event is:

Rasvereniging aangesloten bij de Raad van Beheer