Dek en geboortenieuws

Ras- en pupinformatie

Op deze pagina ziet u de namen van fokkers die op dit moment pups beschikbaar hebben of binnenkort verwachten. Uiteraard kunt u bij hun terecht voor vrijblijvende informatie over hun pups. Vaak zal de fokker eerst persoonlijk kennis maken met geïnteresseerde mensen om degenen die een pup willen te kunnen adviseren over de Malamute als ras. Een Alaskan Malamute heeft nl. een bijzonder karakter en de verzorging ervan is ook niet alledaags, dus informeer uzelf terdege en laat u goed voorlichten door de fokker.

Voor informatie over beschikbare pups of over de Alaskan Malamute in het algemeen kunt u ook contact opnemen met Marijke Baas op telefoonnummer 035-6244801 of een email sturen naar .

De AMCN ziet fokken als een serieuze bezigheid. Daarom verplicht zij haar fokkers om te testen op:

  • HD
  • Oogafwijkingen
  • Polyneuropathie (‘Alaskan Malamute Polyneuropathie’)

Daarnaast adviseert de AMCN haar fokkers dat zij:

  • gezondheid en karakter op de eerste plaats stellen
  • hun kennis regelmatig bijhouden op het gebied van o.a. het ras, genetica & vererving, gezondheid, wetten & regels en fokken in het algemeen
  • de pups afleveren met een koopcontract
  • de reu en teef hebben laten testen op:
    • ED (Elleboogdysplasie)

Daarnaast zijn de fokkers verplicht zich aan de regels te houden die door de wet, de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied en de AMCN in overleg met de leden zijn voorgeschreven cq. opgesteld.

Elke fokker blijft echter zelf verantwoordelijk voor het fokken en afleveren van zijn pups. De AMCN aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid ten aanzien van eventuele gebreken of problemen, van welke aard dan ook, bij, met of door de hond, betrokken van een fokker aangesloten bij de AMCN. Ook als de fokker zich houdt aan het bepaalde in wetgeving, statuten, fokreglementen en/of andere reglementen.

Geboorteberichten

Paula Kroon ()
Reu: Zulem Heavenly Touch (HD-A, ED vrij, ogen vrij, PN vrij)
Teef: Pameiyut She’s Daddy’s Dream (HD-A, ogen vrij, PN vrij)
Geboortedatum: 04-05-2024
3 reuen/3 teven(geen pups beschikbaar)

Dekberichten

Er zijn momenteel geen dekberichten…

Dekplanning 2024

Er zijn momenteel geen planningen bekend…