Herplaatsing

Help! Bemiddeling herplaatsing Malamutes

Helaas gebeurt het soms dat er door omstandigheden een nieuw tehuis moet worden gevonden voor honden (geen pups) van leden van de AMCN. De AMCN probeert hierbij te bemiddelen tussen de leden die hun hond moeten afstaan en nieuwe eigenaren.

Herplaatser(s)

Definitief thuis gezocht!

Wij zoeken een ‘nu echt voor altijd’ thuis voor een mooie Malamute dame van 4 jaar met een behoorlijk pittig karakter. Helaas heeft ze daardoor al een paar keer moeten verhuizen. En is nu terecht gekomen in een omgeving waar ze met haar Malamute-eigenschappen niet tot haar recht kan komen. Er woont een kat in haar huidige gezin en ze blijkt absoluut niet met katten overweg te kunnen, dus nu zoekt ze een thuis zonder andere huisdieren.

Ze kan niet loslopen, maar vindt naast de fiets lopen fantastisch. Ze kan, net als meer Malamutes, niet met alle honden overweg.
Ze heeft samengewoond met een andere hond waar ze de baas over speelde en die dat accepteerde, maar toen er nog een andere hond bijkwam ging het fout.

Om nieuwe moeilijkheden te voorkomen zoeken we nu naar een thuis zonder andere vierbenige huisgenoten en in een rustige omgeving waar niet teveel andere, loslopende, honden in de buurt wonen. Liefst bij mensen zonder kleine kinderen, die het ras kennen en om kunnen gaan met die specifieke kenmerken die de Malamute niet tot de makkelijkste hond maakt.

Denkt u dat u haar dit definitieve thuis kunt bieden, en wilt u meer over haar weten, neem dan contact op met de Ras en Pupinfo via .


Contact informatie

Heeft u nu of binnenkort een plekje voor een herplaatser, bel of stuur ons eens een mailtje.
Graag alleen reageren als u zeker weet dat u een herplaatser een veilig, voor altijd, tehuis kunt bieden.

AMCN ras en pup informatie:
Marijke Baas
Telefoonnummer: 035-6244801
E-mail:


Succesvol herplaatst

De afgelopen periode is met succes een fijn nieuw tehuis gevonden voor de volgende Malamutes:

05-01-2020 Anonieme Teef
06-08-2019 Jaylinn
26-05-2019 Nascha
18-08-2018 Chinook
26-02-2018 Maya
31-01-2018 Qilaq

We wensen de adoptie gezinnen veel plezier en nog veel gelukkige jaren samen.


Bent u geïnteresseerd in een herplaatsings Malamute?

Dan nog even dit:

  • De Malamute is absoluut geen ras voor iedereen, zoals u ook elders op de AMCN site kunt lezen en dit geldt dus ook voor volwassen honden. Kennis van hondengedrag en ervaring met het ras is dan een pré.
  • Herplaatsinghonden vergen, net als pups, veel tijd, geduld en energie van u om tot een fijne relatie te komen. U hebt weliswaar niet meer de puppyperikelen zoals zindelijkheidstraining e.d. maar u heeft wel te maken met een hond die al bepaalde gewoontes ontwikkeld heeft en daarom vaak moet worden heropgevoed.
  • De reden van afstand zal de huidige eigenaar aan u kunnen vertellen. Geeft de huidige eigenaar duidelijk aan dat er bepaalde problemen zijn, neemt u dit dan ter harte.
  • Bespreekt u vooraf eerlijk uw mogelijkheden om te bepalen of u een geschikte eigenaar kunt zijn voor de betreffende hond. Dit voorkomt een hoop verdriet voor alle betrokken partijen.

En dit:

  • De AMCN bemiddelt alleen voor Alaska Malamutes met (FCI erkend) stamboom van AMCN leden.
  • U hoeft geen lid te zijn van de AMCN om in aanmerking te kunnen komen voor een herplaatsings Malamute.
  • Maakt u samen ook duidelijke afspraken over proeftijd, stamboomherregistratie e.d.
  • De omschrijving en karaktereigenschappen zoals op deze site bij de desbetreffende hond(en) staan, zijn zoals aangegeven door de huidige eigenaren. Voor meer informatie belt of mailt u de ras en pupinfo van de AMCN.
  • De AMCN kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor schade of problemen van welke aard dan ook voortvloeiend uit deze bemiddeling.