Herplaatsing

Help! Bemiddeling herplaatsing Malamutes

Helaas gebeurt het soms dat er door omstandigheden een nieuw tehuis moet worden gevonden voor honden (geen pups) van leden van de AMCN. De AMCN probeert hierbij te bemiddelen tussen de leden die hun hond moeten afstaan en nieuwe eigenaren.

Herplaatser(s)

Nieuw thuis gezocht voor Ayak en Stevie.

Ayak

We gaan het proberen: een nieuw thuis zoeken voor 2 honden.

Deze 3-jarige honden zijn samen opgegroeid. Wanneer ze afzonderlijk geplaatst moeten worden, zullen ze elkaar erg missen en mogelijk problemen met alleen zijn ontwikkelen. Dus we gaan er in principe voor om ze samen te laten blijven.

De honden zoeken een nieuw thuis omdat één van de kinderen in het huidige gezin zodanig allergisch is dat de honden echt weg moeten.

Stevie en Ayak

Het teefje is een volbloed Malamute. Ayak is een superlieve Malamute en is een behoorlijke knuffelkont die niet vies is van modder en nattigheid. Ze is en slaapt graag buiten, maar is ook graag binnen. Ze houdt ervan om geborsteld te worden. Ze is nog niet geholpen. Ze is dus gewend met een andere hond samen te leven, maar kan dominant zijn richting vreemde honden. Hoewel ze is opgegroeid met kinderen, houdt ze bij vreemde kinderen liever een beetje afstand.

 

Ayak en Stevie

Stevie is een gecastreerde reu en is 75% Malamute, 25% Akita. Hij is een hele rustige knuffelbeer, maar kan door z’n enthousiasme en formaat een beeld lomp zijn, zonder kwade bedoelingen. Hij houdt van een rustige omgeving omdat hij anders een beetje overprikkeld raakt. Stevie is graag buiten en slaapt daar ook. Kinderen vindt hij geen probleem, maar het blijft altijd opletten rond eten en speeltjes. De Akita in hem maakt dat hij waakser is dan een Malamute normaal gesproken.

Ayak

 

 

 

 

Neem bij interesse contact met en laat weten wat u deze honden te bieden heeft.

Nieuw thuis gezocht voor Jarro.

Jarro

Een scheiding en een verhuizing, en dus een totaal ander leven, blijken teveel voor de 3-jarige Jarro. Hij voelt zich eenzaam, want ook zijn Malamute maatje, waarmee hij samenwoonde, bleef achter.
Hij uit dit door langdurig huilen, wanneer hij alleen thuis moet blijven.
Dit wordt door de buurt niet op prijs gesteld en zo ziet zijn eigenaresse zich gedwongen een ander thuis voor hem te zoeken.
Ergens waar hij misschien weer een maatje treft en niet langdurig alleen hoeft te zijn.

Jarro

Jarro is een lieve, sociale reu en is goed met kinderen.

Hij gaat regelmatig met een uitlaatservice mee en kan dus goed met andere honden overweg. Hij is gewend aan veel buiten zijn en slaapt ook buiten.

Jarro kan goed mee naast de fiets en houdt van lekker veel bewegen.

 

Dus heeft u interesse en ervaring met de Alaskan Malamute, kunt u hem de nodigde beweging geven, misschien zelfs wel samen met een teefje zodat hij niet alleen hoeft te zijn, neem dan contact op via


Contact informatie

Heeft u nu of binnenkort een plekje voor een herplaatser, bel of stuur ons eens een mailtje.
Graag alleen reageren als u zeker weet dat u een herplaatser een veilig, voor altijd, tehuis kunt bieden.

AMCN ras en pup informatie:
Telefoonnummer: 035-6244801
E-mail:


Succesvol herplaatst

De afgelopen periode is met succes een fijn nieuw tehuis gevonden voor de volgende Malamutes:

2023 Reine
2022 Crystal
2022 Kailey en Koda
2022 Wolf
2022 Kaya

We wensen de adoptie gezinnen veel plezier en nog veel gelukkige jaren samen.


Bent u geïnteresseerd in een herplaatsings Malamute?

Dan nog even dit:

  • De Malamute is absoluut geen ras voor iedereen, zoals u ook elders op de AMCN site kunt lezen en dit geldt dus ook voor volwassen honden. Kennis van hondengedrag en ervaring met het ras is dan een pré.
  • Herplaatsinghonden vergen, net als pups, veel tijd, geduld en energie van u om tot een fijne relatie te komen. U hebt weliswaar niet meer de puppyperikelen zoals zindelijkheidstraining e.d. maar u heeft wel te maken met een hond die al bepaalde gewoontes ontwikkeld heeft en daarom vaak moet worden heropgevoed.
  • De reden van afstand zal de huidige eigenaar aan u kunnen vertellen. Geeft de huidige eigenaar duidelijk aan dat er bepaalde problemen zijn, neemt u dit dan ter harte.
  • Bespreekt u vooraf eerlijk uw mogelijkheden om te bepalen of u een geschikte eigenaar kunt zijn voor de betreffende hond. Dit voorkomt een hoop verdriet voor alle betrokken partijen.

En dit:

  • De AMCN bemiddelt alleen voor Alaska Malamutes met (FCI erkend) stamboom van AMCN leden.
  • U hoeft geen lid te zijn van de AMCN om in aanmerking te kunnen komen voor een herplaatsings Malamute.
  • Maakt u samen ook duidelijke afspraken over proeftijd, stamboomherregistratie e.d.
  • De omschrijving en karaktereigenschappen zoals op deze site bij de desbetreffende hond(en) staan, zijn zoals aangegeven door de huidige eigenaren. Voor meer informatie belt of mailt u de ras en pupinfo van de AMCN.
  • De AMCN kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor schade of problemen van welke aard dan ook voortvloeiend uit deze bemiddeling.