Herplaatsing

Help! Bemiddeling herplaatsing Malamutes

Helaas gebeurt het soms dat er door omstandigheden een nieuw tehuis moet worden gevonden voor honden (geen pups) van leden van de AMCN. De AMCN probeert hierbij te bemiddelen tussen de leden die hun hond moeten afstaan en nieuwe eigenaren.

Herplaatser(s)

Crystal

Crystal

Door veranderde persoonlijke omstandigheden moet helaas voor Crystal een nieuw tehuis gezocht worden. Crystal is een Alaskan Malamute teefje van bijna 6 jaar oud. 

Ze is een lieve sociale hond die van aandacht houdt. Ze kan goed met kinderen en vindt het heerlijk om met andere honden te spelen. Helaas kan ze niet met katten overweg.

Ze is energiek en houdt ervan om lange wandelingen te maken. In huis is zij een hele rustige hond, een perfecte hond dus, afgezien van één ding en dat is haar verlatingsangst.

Crystal

Crystal kan absoluut niet alleen zijn en dus zoeken we voor haar een thuis waar altijd iemand aanwezig is. Het liefst waar mogelijk ook een stabiele reu aanwezig is.

Bij interesse, schrijf een email met wat persoonlijke informatie naar

Kratos

Kratos

Goed tehuis gezocht voor Kratos.

Kratos is 6 jaar oud. Een echte Malamute reu, dus ontmoetingen met andere reuen vragen om een goede begeleiding. Hij woonde samen met een kleine reu en dat ging overigens prima. Teven vindt hij prima. Katten behoren helaas niet tot zijn vrienden.

Kratos

Veranderingen in de huiselijke omstandigheden maken dat er uitgekeken moet worden naar een nieuw tehuis.

We zoeken voor hem een fijn thuis, met eventueel grotere kinderen.

Mocht u geïnteresseerd zijn, stuur dan een mail naar .

Kailey & Koda

Kailey en Koda

Voor Kailey, een 7 jaar oud teefje, en Koda, een 10 jaar oude reu, wordt een nieuw thuis gezocht.

Kailey is een leergierige, vrolijke, lieve en sociale Malamute teef. Ze kan overweg met teefjes (tenzij die sterk dominant gedrag vertonen). Kailey kan dus goed met andere honden.
Helaas heeft zij een hartgrondige hekel aan katten, wat het wonen in het huidige gezin met katten erg moeilijk maakt. Ze kan goed overweg met oudere kinderen, maar heeft moeite met baby’s en heel jonge kinderen.

Kailey en Koda

Koda is gewoon een normale Malamute reu op leeftijd. Hij is nog actief genoeg, maar is wel op z’n rust gesteld. Hoewel hij dus goed met een vrouwelijk maatje overweg kan, moet deze niet te wild zijn. Hij kan goed met kinderen, maar ook hij ziet katten niet zitten.

Het zou mooi zijn als ze samen konden blijven, want 7 jaar samen vlak je niet zomaar uit, maar apart plaatsen is zeker ook een optie.

Mocht u geïnteresseerd zijn, stuur dan een mail naar .


Contact informatie

Heeft u nu of binnenkort een plekje voor een herplaatser, bel of stuur ons eens een mailtje.
Graag alleen reageren als u zeker weet dat u een herplaatser een veilig, voor altijd, tehuis kunt bieden.

AMCN ras en pup informatie:
Marijke Baas
Telefoonnummer: 035-6244801
E-mail:


Succesvol herplaatst

De afgelopen periode is met succes een fijn nieuw tehuis gevonden voor de volgende Malamutes:

2022 Wolf
2022 Kaya
2020 Teef
2019 Jaylinn
2019 Nascha

We wensen de adoptie gezinnen veel plezier en nog veel gelukkige jaren samen.


Bent u geïnteresseerd in een herplaatsings Malamute?

Dan nog even dit:

  • De Malamute is absoluut geen ras voor iedereen, zoals u ook elders op de AMCN site kunt lezen en dit geldt dus ook voor volwassen honden. Kennis van hondengedrag en ervaring met het ras is dan een pré.
  • Herplaatsinghonden vergen, net als pups, veel tijd, geduld en energie van u om tot een fijne relatie te komen. U hebt weliswaar niet meer de puppyperikelen zoals zindelijkheidstraining e.d. maar u heeft wel te maken met een hond die al bepaalde gewoontes ontwikkeld heeft en daarom vaak moet worden heropgevoed.
  • De reden van afstand zal de huidige eigenaar aan u kunnen vertellen. Geeft de huidige eigenaar duidelijk aan dat er bepaalde problemen zijn, neemt u dit dan ter harte.
  • Bespreekt u vooraf eerlijk uw mogelijkheden om te bepalen of u een geschikte eigenaar kunt zijn voor de betreffende hond. Dit voorkomt een hoop verdriet voor alle betrokken partijen.

En dit:

  • De AMCN bemiddelt alleen voor Alaska Malamutes met (FCI erkend) stamboom van AMCN leden.
  • U hoeft geen lid te zijn van de AMCN om in aanmerking te kunnen komen voor een herplaatsings Malamute.
  • Maakt u samen ook duidelijke afspraken over proeftijd, stamboomherregistratie e.d.
  • De omschrijving en karaktereigenschappen zoals op deze site bij de desbetreffende hond(en) staan, zijn zoals aangegeven door de huidige eigenaren. Voor meer informatie belt of mailt u de ras en pupinfo van de AMCN.
  • De AMCN kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor schade of problemen van welke aard dan ook voortvloeiend uit deze bemiddeling.