Literatuur

Een blik op de beschikbare literatuur


Onderstaand treft u een lijst van boeken over Malamutes en sledehonden aan. De lijst is waarschijnlijk verre van compleet, mocht u meer titels weten laat het dan weten aan ons.

tumik-lr

 

Nederlandstalige boeken

De Alaska Malamute in Nederland

Lit_DeAlaskaMalamuteInNederlandAMCNMet het verschijnen van deze uitgave is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan: een boek in de Nederlandse taal over de Alaska Malamute. Om deze primeur maar meteen stevig neer te zetten is er gekozen voor een veelomvattend en diepgaand werk, wat zowel de beginnende liefhebber als de ingewijde kenner van de Malamute veel biedt aan leesgenot en als naslagwerk; een waardige afsluiting van het 25-jarig jubileum van de Alaska Malamute Club voor Nederland en duidelijk het stempel dragend van BBPress. De namen van de auteurs die aan deze kynologisch rijke uitgave hebben meegewerkt, zegt al heel veel: Erna Upmeijer, Cees Hartveld, Bert-Jan Elfrink en Hennie Dubbeldam. Stuk voor stuk hebben ze een belangrijk deel van de geschiedenis van de AMCN meegemaakt, zo niet sterk beïnvloedt. Uit hun hoofdstukken spreekt een grote liefde voor het ras en een evenzoveel kennis van zaken. Ze zijn er bovendien in geslaagd om een unieke fotogalerij in dit boek samen te brengen, die ‘De Alaska Malamute in Nederland’ helemaal tot een unieke uitgave maakt.

Sledehonden

Lit_SledehondenPfirstingerTaal: Nederlands 59 blz.
R. Pfirstinger ISBN 905210329-1, Tirion, natuur, PB 309 3740 AH Baarn.

De hond uit het koude noorden, denk goed na: uw verplichting duurt eeuwig, voeding en verzorging, opvoeding en training voor natuurlijke atleten, actie-een must, sledehondenraces, eerste hulp, portret. Met karakterbeschrijving en schitterende kleurenfoto’s van de Alaskan Malamute, Groenlandse Hond, Samojeed en Siberische Husky. Snel, een leuke kennismaking met sledehonden en zeer leesbaar ook voor kinderen!

De Eskimo’s

Lit_DeEskimosAlexanderTaal: Nederlands 160 blz
B. & C. Alexander, 1988-1991 ISBN 90 366 0624.1 Rebo Productions Lisse

Fotografen Bryan en Cherry Alexander zijn gespecialiseerd in het vastleggen van het leven op de Noordpool. In dit boek is met meer dan 180 kleurenfoto’s de snel verdwijnende manier van leven vastgelegd van de Eskimo jager. Buitengewoon mooi.

 

Engelstalige boeken

The Alaskan Malamute Yesterday and Today

Lit_TheAlaskanMalamuteYesterdayAndTodayBrooksTaal: Engels 305 blz
B. Brooks en S. Wallis 1998 ISBN 0-931866-96-0 Alpine Publications, Inc., 225 S Madison, Loveland, CO 80537

Is dit de juiste hond voor u, verzorging, training, opvoeding, werkende Malamute, standaard, vachtverzorging, show, origine, de Malamute gaat buiten de grenzen, in dienst van Amerika, verschillende bloedlijnen, Malamutes over de wereld, in de film, voordat je gaat fokken, genetica, erfelijke problemen, puppy’s, beoordelen van puppys, van puber tot volwassen hond, wolven, honden en hybriden, Malamute rescue. Het nieuwste salontafel boek. Mooi formaat, veel foto’s (zwart wit) en artikelen uit alle landen met foto’s ook uit Nederland en Belgie. Samengebracht door twee wereldberoemde Malamute fokkers en keurmeesters.

This is The Alaskan Malamute

Lit_ThisIsTheAlaskanMalamuteBrearlyTaal: Engels 415 blz
J. McDonald Brearly1975 ISBN 0-87666-650-0 TFH Publications Inc, One TFH Plaza, Third and Union Avenues Neptune, NJ 07753 USA

Geschiedenis, 20 ste eeuw, Milton en Seeley, beroemde malamutes, vrachthond, racehond, lasthond, standaard, temperament en karakteristieken, het ras in gevaar, andere landen, clubs, literatuurlijst, vachtverzorging, stambomen, puppy kopen, genetica, fokken, trainen, showen, voeding, verzorging, de dierenarts, parasieten, hondenziekten, een carrière in honden. Zeer uitgebreid en nog steeds een must voor elke Malamute liefhebber alleen al om alle foto’s (ook kleur) van inmiddels beroemde honden.

A new owners guide to Alaskan Malamutes

Lit_ANewOwnersGuideToAlaskanMalamutesHollbachTaal: Engels 160 blz
MJ en A. Holabach 1998 ISBN 0-7938-2789-2 TFH Publications Inc, One TFH Plaza, Third and Union Avenues Neptune, NJ 07753 USA

Origine en geschiedenis, karakteristieken, standaard, de juiste Malamute, verzorging, zindelijkheid en training, sport met rashonden, gedrag en communicatie, gezondheid, tandverzorging, identificatie. Twee fokkers van de Malamute sinds 1968 aan het woord in een standaard werk.

Alaskan Malamute

Lit_AlaskanMalamuteStockmanISBN: 1593782446
Available at: Burnside, Quimby Warehouse
Author: Stockman
Publisher: Kennel Club Books

The history and management of the Alaskan Malamute

Lit_TheHistoryAndManagementOfTheAlaskanMalamuteTaal: Engels 237 blz
J. Edmonds. 1985 ISBN 0 90630 14 5 Scan House, Southwick Street, Southwick, Brighton, Sussex, England, BN4 4 TE.

Heel heel vroeger, geschiedenis van het ras in America, geschiedenis in Engeland, standaard, keuren van malamutes, de standaard uitgelegd, is dit het ras voor u, kiezen van je pup, verzorging, training, show, werken, fokken, erfelijke afwijkingen, importeren. Met diversre stambomen van belang voor de Engelse fok.

Alaskan Malamutes

Lit_AlaskanMalamutesKernecTaal Engels 224 blz
B le Kernec 1994 KW-094 T.F.H. Publications Inc. , One TFH Plaza, Neptune City NJ 07753 USA.

Geschiedenis, beschrijving, sledehond, showklaarmaken, selecteren, niew gezinslid, voeding, behuizing, tandverzorging, zindelijkheid en gedrag, gezondheid, showen, eigenaar verantwoordelijkheid, fokken, reizen. Een algemeen hondenboek toegespitst op de Malamute niets niews te melden maar leuk voor je verzameling

Your Alaskan Malamute

Lit_YourAlaskanMalamuteRossTaal: Engels 144 blz
D. Ross 1977 ISBN 0-87714-047-2 Denlinger’s Box 76, Fairfax, Virginia 22030.

Uitzoeken van een puppy, de magnifieke malamute, standaard, showklaar maken, verzorging van de huishond, gezond houden, geschiedenis van de hond, geschiedenis van de Malamute, peilers van het ras, het oosten waar alles begon, verschillende regio’s verschillende honden?, sleeën, weightpull en packing, gehoorzaamheids perikelen, de aard, manieren voor de gezinshond, show competitie, genetica, fokken en puppy’s.Prettig geschreven een plezierig naslag werk met foto’s van bekende voorvaderen.

Happy Dog! Canine behaviour and Basic training

Taal: Engels 143 blz
R. Hannam (later Kellog), 1989 Hoflin Publishing Ltd.. 4401 Zephyr Street. Wheat Ridge, Colorado 80033-3299 USA

Educating the Happy Dog!

Lit_EducatingTheHappyDogKellogTaal: Engels.129 blz
R. Kellog 1994, Inharmony Kennel 41595 No.3 Road Yarrow, B.C., VOX 2 AO Canada.

Malamute en paarden fok-, en trainster van de Inharmony Kennel laat op geheel eigen wijze zien met veel praktijk voorbeelden en foto’s van haar eigen malamutes hoe je je malamute met behulp van positiviteit, gentle leaders, halti’s, en veel beloning tot een Happy Dog maakt. Voorloopster op veel wat hier pas sinds kort in de praktijk gebracht wordt.

The New Complete Alaskan Malamute

Lit_TheNewCompleteAlaskanMalamuteRiddleTaal: Engels 259 blz.
M. Riddle & B.J. Harris 1976,1990 SSSSF429.A67R5 Howell Bookhouse, Macmillan Publishing Compagny, 866 Third Avenue, New York, NY 10022.

De Eskimo en zijn honden, de mensen van Mahle, ontdekkingreizen en grootse honden, De eerste sledehondenrace, Scotty Allan, De eerste jaren, erkenning en registratie, Admiraal Bird en WO !! honden, Onze Malamute, twee grondleggers, de standaard toen en nu, interpretatie van de standaard, gangwerk, showtraining, Malamutes in Canada, de persoonlijkheid van de Malamute, sledehond met een erfenis, weightpull, goed sleeën, vrouwen in hondenraces, backpakking, reddingshondenwerk, gehoorzaamheid, eerste hulp, medische problemen bij de AM, fokverantwoordelijkheid, de belangenvereniging, de Alaskan Malamute altijd een werkende hond. Zwart wit foto’s handige tekeningen en inmiddels een klassieker

Iditarod Spirit

Lit_IditarodSpiritHeacoxTaal: Engels 144 blz
K. Heacox ISBN 1-55868-067-5 Graphic Arts Center Publishing Compagny PO Box 10306, Portland Oregon 97210 USA

Schitterende kleurenfoto’s van de race der races. Mooi , prachtig, geweldig en adembenemend.

Dog Driver a Guide for the serious Musher

Lit_DogDriverAGuideForTheSeriousMusherCollinsTaal: Engels. 385 blz
M & J Collins 1990 SF428.7.C65 Alpine Publications PO BOX 7027 Loveland, CO 80537.

Selecteer je honden, maak een team, training en conditie, begrijp je honden, veilig reizen. Zwaar boek met veel informatie en praktische tips.

Alaskan Malamutes (Complete Pet Owner’s Manuals)

Lit_AlaskanMalamutesSikoraSiinoTaal: Engels 96 blz
Betsy Sikora Siino, 1997 ISBN 0 7641 0018 1 uitgeverij Barron. Boek is op A5 formaat met kleurenfoto’s en z/w tekeningen.

Inhoud: introductie de A.M., ben ik de juiste eigenaar?, je pup naar huis de eerste dagen , malamutes begrijpen, voeding, verzorging, gezondheid, fokken?, activiteiten.

Rasvereniging aangesloten bij de Raad van Beheer