Keesachtigen en Poolhondenshow 18 sept. 2022

Logo Stichting Keesachtigen en PoolhondenDe 18e nationale kampioenschapstentoonstelling van de Stichting Keesachtigen en Poolhonden komt eraan. Deze tentoonstelling wordt gehouden in de Hanzehal te Zutphen op zondag 18 september 2022.

De vertegenwoordigers van de betrokken rassen zijn druk bezig deze tentoonstelling voor te bereiden en ook de AMCN werkt mee om er een succesvolle tentoonstelling van te maken.

Over het algemeen is het een gemoedelijke tentoonstelling waar men naar toe gaat om kennissen en vrienden te ontmoeten en hun honden te bekijken. We proberen altijd met stands van de betrokken rasverenigingen het gezellig aan te kleden.

Het is een officiële nationale tentoonstelling waardoor er dus ook kampioenschapspunten (CAC) te behalen zijn. Kijk op de k&p-website om te zien wie de honden van uw ras keurt. Alle honden die gekeurd worden krijgen een geschreven rapport en een klein aandenken.

De Hanzehal is makkelijk te vinden in Zutphen en men kan gratis parkeren achter de hal.
Natuurlijk zouden we het leuk vinden als er een groot aantal honden worden ingeschreven.

U kunt inschrijven via de website www.keesachtigen-poolhonden.nl (inschrijving opent op 1 juni 2022)

In 2018 waren in totaal 235 honden ingeschreven. Dat betekent dat er nog voldoende ruimte is om uw bench en stoel neer te zetten in de buurt van de ring waar uw ras gekeurd wordt.

Om u een beter inzicht te krijgen waarom we proberen eens in de twee jaar een tentoonstelling te organiseren, is hier een korte geschiedenis.

De Stichting is opgericht in 1978, maar pas na het passeren van de oprichtingsakte in november 1979 pas officieel erkend. De heer van de Broek (voorzitter van de Nederlandse Keeshondenclub) was voorzitter en de heer Vos (de echtgenoot van de secretaresse van de Nederlandse Keeshondenclub) waren secretaris en penningmeester. De voorzitter was destijds directeur bij Philips in Eindhoven, en de Stichting mocht gratis gebruik maken van het groot congrescentrum.

De eerste tentoonstelling was in 1978, er waren 367 honden ingeschreven. Deze opzet gaf de kans om financiële reserves op te bouwen, waar men in de komende jaren van heeft kunnen profiteren, waarschijnlijk was er anders geen K& P meer geweest. Later verhuisde de Stichting met de tentoonstelling naar de Hanze hal in Zutphen. In 1985 werd daar een tentoonstelling gehouden met 340 honden. De Keeshonden club is altijd een groot promotor gebleven en heeft voor bestuursleden en actieve hulptroepen gezorgd.

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. De hal is ruim, er is een restaurant en u kunt de hond op een rustige plek uit laten, mits u de uitwerpselen opruimt.

De tentoonstelling kenmerkt zich als een gezellig evenement waar de rasvereniging present is om informatie te geven over hun ras.