Kampioenschapsclubmatch 5 september 2021

Jaarlijks organiseert de AMCN een Kampioenschapsclubmatch. Hoe de KampioenschapClubmatch er precies uit gaat zien staat nog niet vast gezien de onzekerheid omtrent de dan geldende coronamaatregelen. We hebben er wel veel zin in om iedereen weer te zien.

Het is een gezellig evenement waarbij liefhebbers, fokkers, leden en eigenaars van de Alaska Malamute elkaar ontmoeten. Vindt u het leuk om een keer een “show“ te proberen, of vindt u het gewoon leuk om heel veel Alaska Malamutes bij elkaar te zien, misschien zelfs wel familie van uw hond, dan is de Kampioenschapsclubmatch de gelegenheid! Iedereen is welkom.

De manege beschikt over een mooie buiten locatie waar we ons niet zullen laten verjagen door een buitje regen. Het is een gezellig evenement waarbij liefhebbers, fokkers en eigenaars van de Alaska Malamute elkaar ontmoeten. We mogen ook elk jaar steeds meer buitenlandse exposanten verwelkomen.

Inschrijven

Inschrijving staat open voor een ieder die in het bezit is van een Alaska Malamute met een officiële stamboom. Uw hond gefokt in Nederland of daar buiten, dient ingeschreven te zijn in het Nederlandse Honden Stamboek ( N.H.S.B. ) Honden van buitenlandse leden dienen vanzelfsprekend in hun eigen land te zijn ingeschreven.
Inschrijven kan via het inschrijfformulier op de site: inschrijfformulier KCM 2021

De inschrijving sluit onherroepelijk op 8 augustus 2021 (24:00).

Keurmeester

Keurmeester dit jaar is Mevr. Senay Usta.

Keurmeester Mevr. Senay Ustay stelt zich voor:
Keurmeester Mevr. Senay Ustay

I started out in 1993 with purebred dogs at 13 years old.
I performed in obedience and agility until 1998 and am also an obedience and agility instructor.
From 1998 till 2012 I showed dogs professionally at shows.
I have shown several Malamutes to the number 1 Alaskan Malamute in Belgium and number 1 FCI group 5 dog, Multi BIS, Multi BISS, etc, countless Group 1’s and placings.
I am a part of the breeder education commitee of the Alaskan Malamute Club of America.
I started in 2012 with a new chapter, by getting my FCI judges license for the Alaskan Malamute.
I have been priviliged to judge several National Specialty shows in the USA, Netherlands, Germany, France and Italy.

My kennel Prefix is Kinuk’s and with just a handfull of litters, I am the breeder of several nr 1 dogs and bitch in several countries of all over the world, going from Mexico, Spain, Romania, Belgium, Indonesia, etc. I have bred champions in 4 continents.

The Alaskan Malamute is my passion since childhood.
I can not imagine life without them and really enjoy judging them.
The joy and thrill when I see a beautifull example of our breed is just so fantastic, specially if it can move like a malamute. I get butterflies in my belly 🙂

Wij verheugen ons om Senay Usta op 5 september 2021 als keurmeester op de kampioenschapsclubmatch te mogen verwelkomen.

Wat is een kampioenschapsclubmatch?

Een KCM is een tentoonstelling waar honden van één ras worden beoordeeld door een gekwalificeerde keurmeester. Elk jaar mag een erkende rasvereniging deze organiseren. Elke deelnemende hond krijgt een verslag met de bevindingen van de betreffende keurmeester.

Reuen en teven worden apart van elkaar beoordeeld.

Baby’s en Puppy’s krijgen de beoordelingen “Veel belovend”, “Belovend”, of “Weinig Belovend”. Hier geldt de leeftijd van respectievelijk 4 tot 6 maanden & 6 tot 9 maanden.

Heeft uw hond, minimaal, de leeftijd van 9 maanden bereikt dient u deze in te schrijven vanaf de jeugdklas. Bij iedere klasse geldt een minimale leeftijd en bij sommige klassen een maximale leeftijd. De klassen indeling met hierbij de leeftijden vindt u op het inschrijfformulier. Bij inschrijven in de gebruikshondenklas- of Kampioensklas dient u ook de benodigde certificaten te overleggen.
Bij klassen vanaf 9 maanden gelden de kwalificaties “Uitmuntend”, “Zeer goed”, “Goed”, of “Matig”. Hierbij wordt uiteraard de ras-standaard in acht genomen.

In iedere klasse worden, maximaal, vier honden geplaatst en zij ontvangen een beker. Vanaf de jeugdklas dingt iedere, op 1 geplaatste, mits Uitmuntend, mee naar de Kampioenschapsprijs, het zogenaamde CAC.

Alle op 1 geplaatste honden, mits Uitmuntend, komen hierna weer terug in de erering voor respectievelijk Beste Reu en Beste Teef. Het CAC op een Kampioenschapsclubmatch is 2 CAC waard, het Reserve CAC is 1 CAC waard.

Alle op 1 geplaatste honden, mits Uitmuntend, in de jeugdklas en veteranenklas dingen mee naar het jeugd, respectievelijk, veteranen-CAC

Daarna wordt de Best In Show Gekozen, deze mag dan de titel ClubWinnaar 2021 dragen, deze titel komt tevens op de stamboom te staan.

Waarom naar de Kampioenschapsclubmatch

Als zelf respecterend fokker mag u gewoon weg niet ontbreken op deze dag. Een uitgelezen kans om uw fokproducten te laten zien.

Programma

KCM2015_BOSDe keuringen beginnen om 10 uur.

Plaats
Manege de Fruithof
Dorpsstraat 5
6666 AE Heteren

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met een van de organisatoren.

Werkgroep KCM/JHD
Veronique van Delen tel.nr. 0492-384398
Wendy Engels tel.nr. 06-46475866 (verwerking inschrijfformulieren)

We zien u graag op 05-09-2021 als exposant of als bezoeker.
Tijdens de kampioenschapsclubmatch is het toegestaan dat bezoekers hun honden meenemen op het terrein.

Route