Wandeling Oisterwijk

Het is weer tijd voor een mooie nazomer wandeling met onze honden! Dit keer nodigen we iedereen van harte uit om aan te sluiten op zondag 24 september tijdens de AMCN wandeling in de bossen van Oisterwijk (Noord-Brabant). We gaan een goed begaanbare route van 9,5 km volgen die langs diverse vennen en bosrijke gebieden leidt. Voor pups en oudere honden is een route van 2,5 km die zich eerder afsplitst, we starten dus tegelijk! Na afloop zullen we op eigen gelegenheid, voor wie dat wil, nog een nazit doen op het terras van bezoekerscentrum Groot Speijck (dat is tevens het start- en eindpunt van de route, Van Tienhovenlaan 4, 5062 SK Oisterwijk).

We starten de route op zondagochtend om 11:00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Van Tienhovenlaan 4 (postcode 5062 SK Oisterwijk). Om 10:30 uur zal er al voor de vroege vogels koffie, thee en wat lekkers klaar staan. Leden kunnen gratis mee, voor niet leden vragen we een bijdrage van €2,50 per persoon. Te voldoen voor aanvang van de wandeling op het rekeningnummer van de vereniging: NL85 RABO 0114 1317 32.

Aan iedereen die mee wil wandelen (lid of geen lid) vragen we aan te melden via . Benoem in uw aanmelding het mobiele telefoonnummer waar u op 24 september bereikbaar bent. Gelieve aan te melden voor vrijdag 22 september.

De wandelingen van de AMCN worden gelukkig door steeds meer mensen bezocht. Echter betekent dit ook dat de kans op incidenten tussen honden, die elkaar niet kennen, toeneemt. Hierom zien we ons genoodzaakt een paar regels op te stellen:

  • Flexi-rollijnen zijn verboden.
  • De honden zijn ten alle tijden aangelijnd.
  • Per persoon loop je maar met maximaal 2 honden.
  • Deelname staat alleen open voor diegene die zich officieel hebben opgegeven.
  • De AMCN is niet aansprakelijk voor enige vorm van schade.

Dan nog een paar adviezen:

  • Houdt altijd voldoende afstand tussen de honden van jezelf en een ander.
  • Geef honden tijdens de wandeling geen beloningskoekjes of iets anders te eten. Tijdens een eventuele stop is dat geen probleem, maar tijdens het wandelen kan dit voor problemen zorgen.
  • Zorg dat je water bij je hebt om aan de hond te geven na de wandeling of tijdens een lange wandeling.
  • Zorg dat je een snack en drinken bij je hebt voor tijdens de wandeling.
  • Wees niet te overmoedig, we hebben altijd een lange en kortere wandeling.

Met behulp van deze regels en adviezen hopen we dat iedereen elke keer een leuke en gezellige wandeling heeft.

 

Om voor meer afwisseling te zorgen in de wandelingen en om deze in meerdere provincies te laten plaatsvinden, willen we leden vragen om een keer ergens in hun provincie een wandeling te organiseren. Vaak kennen de leden hun provincie en omgeving heel goed. Hierdoor zijn mooiere en betere wandelingen mogelijk. Tegelijk worden we als club actiever en is er vaker ergens in het land iets te doen. Uiteraard helpen we met organiseren waar nodig.

Heb je zin om een keer een wandeling te organiseren? Meld je aan via