Kampioenschapsclubmatch 5 mei 2019

Jaarlijks organiseert de AMCN een Kampioenschapsclubmatch.
Het is een gezellig evenement waarbij liefhebbers, fokkers, leden en eigenaars van de Alaska Malamute elkaar ontmoeten. Vindt u het leuk om een keer een “show“ te proberen, of vindt u het gewoon leuk om heel veel Alaska Malamutes bij elkaar te zien, misschien zelfs wel familie van uw hond, dan is de Kampioenschapsclubmatch de gelegenheid! Iedereen is welkom.

De manege beschikt over een mooie buiten locatie waar we ons niet zullen laten verjagen door een buitje regen. Het is een gezellig evenement waarbij liefhebbers, fokkers en eigenaars van de Alaska Malamute elkaar ontmoeten. We mogen ook elk jaar steeds meer buitenlandse exposanten verwelkomen.

Let op, dit jaar hanteren we een vroegboekkorting van € 5,00 per hond in klasse 3 t/m 9!
U komt in aanmerking voor deze korting indien u inschrijft voor 1 april 2019 dus wacht niet te lang.

Keurmeester

Keurmeester dit jaar is Mevrouw Elly Weijenborg uit Nederland.

Hoewel Elly Weijenborg zelf fokker is van Border Terriërs is zij zeer zeker geen onbekende binnen de malamutewereld. Al jaren is zij zeer begaan met ons ras. Zij is rasspecialistisch keurmeester voor de Alaskan Malamute en de FCI rasgroep 5 waaronder ons ras valt. Elly is namens de Raad van Beheer ook altijd nauw betrokken geweest bij de opleiding van aspirant keurmeesters voor de malamute en de afname van de examens daarvan. Op zeer divers gebied heeft Elly een zeer grote staat van dienst binnen de kynologie. Afgelopen zomer werd zij hiervoor benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Wij zijn dan ook erg blij om u deze rasspecialist te mogen voorstellen.

Inschrijven

Inschrijving staat open voor een ieder die in het bezit is van een Alaska Malamute met een officiële stamboom. Uw hond gefokt in Nederland of daar buiten, dient ingeschreven te zijn in het Nederlandse Honden Stamboek ( N.H.S.B. ) Honden van buitenlandse leden dienen vanzelfsprekend in hun eigen land te zijn ingeschreven.
Inschrijven kan via het inschrijfformulier op de site: inschrijfformulier KCM 2019

De inschrijving sluit onherroepelijk op 14 april 2019 (24:00). Inschrijvingen voor 1 april komen in aanmerking voor een korting van € 5,00 per ingeschreven hond in klasse 3-9.

Wat is een kampioenschapsclubmatch?

Een KCM is een tentoonstelling waar honden van één ras worden beoordeeld door een gekwalificeerde keurmeester. Elk jaar mag een erkende rasvereniging deze organiseren. Elke deelnemende hond krijgt een verslag met de bevindingen van de betreffende keurmeester.

Reuen en teven worden apart van elkaar beoordeeld.

Baby’s en Puppy’s krijgen de beoordelingen “Veel belovend”, “Belovend”, of “Weinig Belovend”. Hier geldt de leeftijd van respectievelijk 4 tot 6 maanden & 6 tot 9 maanden.

Heeft uw hond, minimaal, de leeftijd van 9 maanden bereikt dient u deze in te schrijven vanaf de jeugdklas. Bij iedere klasse geldt een minimale leeftijd en bij sommige klassen een maximale leeftijd. De klassen indeling met hierbij de leeftijden vindt u op het inschrijfformulier. Bij inschrijven in de gebruikshondenklas- of Kampioensklas dient u ook de benodigde certificaten te overleggen.
Bij klassen vanaf 9 maanden gelden de kwalificaties “Uitmuntend”, “Zeer goed”, “Goed”, of “Matig”. Hierbij wordt uiteraard de ras-standaard in acht genomen.

In iedere klasse worden, maximaal, vier honden geplaatst en zij ontvangen een beker. Vanaf de jeugdklas dingt iedere, op 1 geplaatste, mits Uitmuntend, mee naar de Kampioenschapsprijs, het zogenaamde CAC.

Alle op 1 geplaatste honden, mits Uitmuntend, komen hierna weer terug in de erering voor respectievelijk Beste Reu en Beste Teef. Het CAC op een Kampioenschapsclubmatch is 2 CAC waard, het Reserve CAC is 1 CAC waard.

Alle op 1 geplaatste honden, mits Uitmuntend, in de jeugdklas en veteranenklas dingen mee naar het jeugd, respectievelijk, veteranen-CAC

Daarna wordt de Best In Show Gekozen, deze mag dan de titel ClubWinnaar 2019 dragen, deze titel komt tevens op de stamboom te staan.

Waarom naar de Kampioenschapsclubmatch

Als zelf respecterend fokker mag u gewoon weg niet ontbreken op deze dag. Een uitgelezen kans om uw fokproducten te laten zien.

Programma

KCM2015_BOSDe keuringen beginnen om 10 uur.

Plaats
Manege de Fruithof
Dorpsstraat 5
6666 AE Heteren

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met een van de organisatoren.

Werkgroep KCM/JHD
Veronique van Delen tel.nr. 0492-384398
Wendy Engels tel.nr. 06-46475866 (verwerking inschrijfformulieren) moc.b1553011526ulcet1553011526umala1553011526m@gw1553011526

We zien u graag op 05-05-2019 als exposant of als bezoeker.
Tijdens de kampioenschapsclubmatch is het toegestaan dat bezoekers hun honden meenemen op het terrein.

Route