Herplaatsing

Help! Bemiddeling herplaatsing Malamutes

Helaas gebeurt het soms dat er door omstandigheden een nieuw tehuis moet worden gevonden voor honden (geen pups) van leden van de AMCN. De AMCN probeert hierbij te bemiddelen tussen de leden die hun hond moeten afstaan en nieuwe eigenaren.

Herplaatser(s)

Fijn en rustig thuis gezocht voor Nascha

Voor Nascha, een gesteriliseerd teefje van 4 jaar, zoeken wij een nieuwe rustige plek. Een plek zonder kleine kinderen en met minder loslopende honden.

Nascha is een consequent opgevoede hond die – naar Malamute standaarden – goed luistert (verbale en non verbale commando’s). Ze tolereert echter sinds haar eerste jaar weinig andere honden meer wat versterkt wordt door het drukke gezinsleven. Het gevolg is dat Nascha momenteel de schrik van de buurt is en niet altijd de meest prettige hond is om mee te lopen. Onnodig want als Nascha voldoende word uitgedaagd en minder word geconfronteerd met andere honden (ze woont nu in de stad naast een uitren-zone), dan blijkt dat je een ontzettend lieve wandelkameraad hebt. Het commando ‘doorlopen’ is dan meer dan genoeg om een confrontatie uit de weg te gaan.

Heb je ervaring met Malamutes en denk je dat Nascha bij jou een ‘voor altijd’ thuis kan krijgen, neem dan contact op met de Ras en pupinfo (moc.b1545149665ulcet1545149665umala1545149665m@ofn1545149665ipup1545149665) voor meer informatie.


Contact informatie

Heeft u nu of binnenkort een plekje voor een herplaatser, bel of stuur ons eens een mailtje.
Graag alleen reageren als u zeker weet dat u een herplaatser een veilig, voor altijd, tehuis kunt bieden.

AMCN ras en pup informatie:
Marijke Baas
Telefoonnummer: 035-6244801
E-mail: moc.b1545149665ulcet1545149665umala1545149665m@ofn1545149665ipup1545149665


Succesvol herplaatst

De afgelopen periode is met succes een fijn nieuw tehuis gevonden voor de volgende Malamutes:

18-08-2018 Chinook
26-02-2018 Maya
31-01-2018 Qilaq

We wensen de adoptie gezinnen veel plezier en nog veel gelukkige jaren samen.


Bent u geïnteresseerd in een herplaatsings Malamute?

Dan nog even dit:

  • De Malamute is absoluut geen ras voor iedereen, zoals u ook elders op de AMCN site kunt lezen en dit geldt dus ook voor volwassen honden. Kennis van hondengedrag en ervaring met het ras is dan een pré.
  • Herplaatsinghonden vergen, net als pups, veel tijd, geduld en energie van u om tot een fijne relatie te komen. U hebt weliswaar niet meer de puppyperikelen zoals zindelijkheidstraining e.d. maar u heeft wel te maken met een hond die al bepaalde gewoontes ontwikkeld heeft en daarom vaak moet worden heropgevoed.
  • De reden van afstand zal de huidige eigenaar aan u kunnen vertellen. Geeft de huidige eigenaar duidelijk aan dat er bepaalde problemen zijn, neemt u dit dan ter harte.
  • Bespreekt u vooraf eerlijk uw mogelijkheden om te bepalen of u een geschikte eigenaar kunt zijn voor de betreffende hond. Dit voorkomt een hoop verdriet voor alle betrokken partijen.
En dit:

  • De AMCN bemiddelt alleen voor Alaska Malamutes met (FCI erkend) stamboom van AMCN leden.
  • U hoeft geen lid te zijn van de AMCN om in aanmerking te kunnen komen voor een herplaatsings Malamute.
  • Maakt u samen ook duidelijke afspraken over proeftijd, stamboomherregistratie e.d.
  • De omschrijving en karaktereigenschappen zoals op deze site bij de desbetreffende hond(en) staan, zijn zoals aangegeven door de huidige eigenaren. Voor meer informatie belt of mailt u de ras en pupinfo van de AMCN.
  • De AMCN kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor schade of problemen van welke aard dan ook voortvloeiend uit deze bemiddeling.