Herplaatsing

Help! Bemiddeling herplaatsing Malamutes

Helaas gebeurt het soms dat er door omstandigheden een nieuw tehuis moet worden gevonden voor honden (geen pups) van leden van de AMCN. De AMCN probeert hierbij te bemiddelen tussen de leden die hun hond moeten afstaan en nieuwe eigenaren.

Herplaatser(s)

Nieuw thuis gezocht voor Qilaq

Qilaq is een super lief hondje van anderhalf jaar die wij zelf hebben gefokt. Helaas kunnen moeder en dochter niet meer samen door een deur en dit geeft heel veel spanningen in de roedel. Daarom hebben wij met heel veel pijn in ons hart de moeilijke beslissing genomen om een ander liefdevol huis voor haar te zoeken.

Qilaq, superlief teefje van 1,5 jaar

Qilaq is natuurlijk wel een echte Malamute en zit in de puberteit. Ze is dus  behoorlijk zoekende en denkt soms dat ze heel wat is en soms is ze ook weer onzeker. Wij zoeken mensen voor haar die hier mee om kunnen gaan, dan zal dat verder ook zeker geen problemen geven. Consequent zijn is echt het sleutelwoord.  Verder is ze een echte knuffel en is heel graag bij je. Ze kan alleen zijn maar ze moet niet een paar dagen achtereen alleen zijn. Ze heeft veel energie en is gek op werken. Voor de kar, voor de step, naast de fiets of een goede wandeling. Ze is gewend om buiten in een kennel te slapen en daar zit ze ook als wij niet thuis zijn.

Verder is ze een huishond en plaatsen wij haar niet bij iemand waarbij ze heel veel in een kennel komt te zitten. Wij plaatsen haar ook niet bij een ander teefje. Wij zoeken een huis waar ze alleen komt of eventueel bij een hele stabiele reu. Qilaq verdient het om een geweldig huis te krijgen. Zij is echt een aanwinst als je haar consequent, liefdevol en zonder harde hand in je hart sluit.

Voor informatie neem contact op met Daniëlle Groen, tel. 06-18724068


Contact informatie

Heeft u nu of binnenkort een plekje voor een herplaatser, bel of stuur ons eens een mailtje.
Graag alleen reageren als u zeker weet dat u een herplaatser een veilig, voor altijd, tehuis kunt bieden.

AMCN ras en pup informatie:
Marijke Baas
Telefoonnummer: 035-6244801
E-mail: moc.b1516622683ulcet1516622683umala1516622683m@ofn1516622683ipup1516622683


Succesvol herplaatst

De afgelopen periode is met succes een fijn nieuw tehuis gevonden voor de volgende Malamutes:

01-07-2016 Dexter
26-04-2016 Tikaani (reu)
01-04-2016 Atka
31-03-2016 Nano
29-03-2016 Sakarie
09-03-2016 Nanu
10-01-2016 Nika
01-12-2015 Maitsiak

We wensen de adoptie gezinnen veel plezier en nog veel gelukkige jaren samen.


Bent u geïnteresseerd in een herplaatsings Malamute?

Dan nog even dit:

  • De Malamute is absoluut geen ras voor iedereen, zoals u ook elders op de AMCN site kunt lezen en dit geldt dus ook voor volwassen honden. Kennis van hondengedrag en ervaring met het ras is dan een pré.
  • Herplaatsinghonden vergen, net als pups, veel tijd, geduld en energie van u om tot een fijne relatie te komen. U hebt weliswaar niet meer de puppyperikelen zoals zindelijkheidstraining e.d. maar u heeft wel te maken met een hond die al bepaalde gewoontes ontwikkeld heeft en daarom vaak moet worden heropgevoed.
  • De reden van afstand zal de huidige eigenaar aan u kunnen vertellen. Geeft de huidige eigenaar duidelijk aan dat er bepaalde problemen zijn, neemt u dit dan ter harte.
  • Bespreekt u vooraf eerlijk uw mogelijkheden om te bepalen of u een geschikte eigenaar kunt zijn voor de betreffende hond. Dit voorkomt een hoop verdriet voor alle betrokken partijen.
En dit:

  • De AMCN bemiddelt alleen voor Alaska Malamutes met (FCI erkend) stamboom van AMCN leden.
  • U hoeft geen lid te zijn van de AMCN om in aanmerking te kunnen komen voor een herplaatsings Malamute.
  • Maakt u samen ook duidelijke afspraken over proeftijd, stamboomherregistratie e.d.
  • De omschrijving en karaktereigenschappen zoals op deze site bij de desbetreffende hond(en) staan, zijn zoals aangegeven door de huidige eigenaren. Voor meer informatie belt of mailt u de ras en pupinfo van de AMCN.
  • De AMCN kan op geen enkele manier aansprakelijk worden gesteld voor schade of problemen van welke aard dan ook voortvloeiend uit deze bemiddeling.