Nieuwjaarswandeling

Het is weer tijd! De drukke december maand is alweer in volle gang en 2017 ligt voor de deur.
Tijd om het nieuwe AMCN-jaar af te trappen met een heerlijke wandeling in de frisse lucht.

Ieder jaar proberen we weer alle leden tegemoet te komen door een locatie te kiezen die voor iedereen toegankelijk is. Dit jaar hebben we gekozen voor één van Nederlands mooiste natuurgebieden, de Biesbosch. Normaal gesproken geven wij een keus voor een korte of lange wandeling, dit jaar is er slechts één route, maar die is dan wel de moeite waard. We gaan over 2 platen lopen, in totaal zo’n 15 km. Voor de mensen die dat niet vol houden is er de optie om maar één plaat te lopen en dat is dan zo’n 7 km.

De wandeling zal plaats vinden op zondag 29 januari en zal om 13:00 van start gaan.
Parkeerplaats: Spieringsluis 6, 4231 MR Werkendam.

De wandeling voor leden is gratis, voor introduce’s €2,50
U wordt verzocht voor eigen consumptie te zorgen.

Tijdens de wandeling gelden de regels van de AMCN (2 volwassen malamutes met pup is toegestaan, mits goed onder controle). De regels zijn na te lezen op deze website onder activiteiten.
We hopen je graag te zien.

Inschrijving sluit 25 januari
De inschrijftermijn is verstreken!

Het verschuldigde bedrag kunt u overmaken naar:
Bank : 114131732 t.n.v. AMCN
IBAN: NL85RABO0114131732
BIC : RABONL2U
t.n.v. : Nieuwjaarswandeling 2017 (vermeld ook graag de inschrijvingsnaam erbij)

Hooge hof (7 km)/Deeneplaat (7 km)

Startpunt: Deeneplaatweg,
Polder de Hooge Hof is sinds 2013 ingericht als natuurontwikkelingsgebied. Over een laarzenpad loop je langs ondiepe lagunes, kreken en rietmoeras. Het geeft je een prachtig zicht op de uitgestrekte kreken van het westelijk deel van de Brabantse Biesbosch.
De Deeneplaat is een prachtig gevarieerd natuurgebied. Het westelijk deel bestaat uit ruig wilgenvloedbos. Het oostelijk deel uit grienden die nog steeds worden onderhouden.
Sinds september 2015 verbindt een voetbrug de twee natuurgebieden. Je kunt nu een rondwandeling maken door beide polders van zo’n 15 km.